مطالب

کلید مینیاتوری چیست و بررسی انواع کلید مینیاتوری

انواع کلید مینیاتوری

در این مطلب میخواهیم ببینیم کلید مینیاتوری چیست و با انواع کلید مینیاتوری آشنا شویم .

کلید مینیاتوری چیست ؟

کلید مینیاتوری  یک سوئیچ الکتریکی است که به طور خودکار مدار الکتریکی را در طول یک وضعیت غیر عادی شبکه شامل وضعیت اضافه بار و وضعیت معیوب، خاموش می کند.

کلید مینیاتوری می تواند به سرعت خطا ها را شناسایی کرده و به آن واکنش نشان دهد. به طور خاص، زمانی که جریان عبوری از مقدار تنظیم شده بیشتر شود، این کلید به تغییر مدار به حالت باز کمک می کند. بنابراین هدف اصلی MCB قطع جریان جریان و تعیین شرایط خطا است.

کلید مینیاتوری ممکن است در تابلو برق های خانگی ، سیستم روشنایی و لامپ ها و  صنعتی مورد استفاده قرار گیرد .

 

انواع کلید مینیاتوری بر اساس جریان

فیوز های مینیاتوری از 1 تا 125 آمپر در دسترس هستند و بخش اصلی سیستم های هوشمند را تشکیل می دهند.. نکته اصلی این است که آمپراژ فیوز باید بیشتر از مقدار مصرف باشد، چون فیوز اضافه بار های بیش از حد را قطع می کند. اگر مقدار آمپر این کلید برابر با مصرف باشد، فیوز از کار می افتد. زیرا تلاش اصلی این است که تجهیزات را حفظ کند. انواع کلید مینیاتوری بر اساس آمپر عبارتند از:

انواع کلید مینیاتوری بر اساس سرعت کارکرد

کلید های مینیاتوری را می توان بر حسب سرعت کارکرد آن ها هم دسته  بندی کرد :

کلید مینیاتوری کند کار : این کلید ها کمی دیر تر واکنش نشان می دهند و به همین دلیل در موتور های برقی مورد استفاده قرار می گیرند تا احتمال آسیب موتور کمتر باشد. با این وجود این کلید ها در برابر جریان اتصال کوتاه می توانند واکنش های سریعی داشته باشند. این کلید ها با کلید های مینیاتوری نوع G شناخته می شوند.

کلید مینیاتوری تند کار : این فیوز ها بسیار سریع واکنش نشان می دهند و بنابراین هنگامی که نیاز به واکنش در زمان کمتر است مانند مدار های روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند. حرف L در استاندارد VDE نشان دهنده این نوع فیوز های می باشد.

انواع کلید مینیاتوری بر اساس تیپ فیوز

یکی دیگر از دسته بندی فیوز های مینیاتوری بر اساس تیپ  فیوز می باشد. نمونه های مختلف فیوز های مینیاتوری را برای مصارف گوناگون متناسب با جریان عبوری کاربرد دارند. در ادامه با مدل های مختلف کلید ها بر اساس تیپ آشنا می شویم:

کلید مینیاتوری نوع B : این نوع MCB فورا با سرعت سه تا پنج برابر جریان نامی خود حرکت می کند. این ها معمولا برای بار های القایی مقاومتی یا کوچک استفاده می شوند که در آن نوسانات سوئیچینگ بسیار کوچک است. بنابراین، این کلید ها برای تاسیسات مسکونی یا تجاری سبک مناسب هستند.

کلید مینیاتوری نوع C : این نوع MCB فورا با سرعت پنج تا ده برابر جریان نامی خود حرکت می کند. این کلید ها معمولا برای بار های القایی بالا استفاده می شوند که در آن نوسانات سوئیچینگ زیاد است، مانند موتور های الکتریکی کوچک و نور های فلورسنت. در چنین مواردی، MCB های نوع C برای کنترل مقادیر بالا تر جریان اتصال کوتاه ترجیح داده می شوند. بنابراین، این کلید های مینیاتوری برای تاسیسات تجاری و صنعتی بسیار القایی مناسب هستند.

کلید مینیاتوری نوع D : این نوع قطع کننده مدار مینیاتوری با سرعت 10 تا 25 برابر جریان نامی خود کار می کند و معمولاً برای بار های القایی بسیار بالا استفاده می شود. این کلید ها برای کاربرد های خاص صنعتی و تجاری مناسب هستند. نمونه های رایج این گونه کاربرد ها عبارتند از: دستگاه های اشعه ایکس، سیستم های UPS، تجهیزات جوشکاری صنعتی، موتور های سیم پیچ بزرگ و غیره.

کلید مینیاتوری نوع K : وقتی جریان به 8 تا 12 برابر حداکثر توصیه شده برسد، این کلید ها خاموش می شوند. آن ها انتخاب خوبی برای موتور هستند

کلید مینیاتوری نوع Z : این MCBهای بسیار حساس هستند و زمانی که جریان از بار نامی تنها 2 تا 3 برابر بیشتر شود، خاموش می شوند. آن ها با دستگاه های ظریف تر مستعد اتصال کوتاه مانند نیمه هادی ها استفاده می شوند.

انواع فیوز مینیاتوری بر اساس تعداد پل

یکی از شیوه های دسته بندی فیوز های مینیاتوری بر حسب تعداد پل می باشد:

  • فیوز مینیاتوری تک پل: استفاده در جریان برق تک فاز در جعبه فیوز
  • فیوز مینیاتوری دو پل: مناسب برای وصل کردن جداگانه به سیم فاز و نول
  • فیوز مینیاتوری سه پل: استفاده در وسایل برقی سه فاز بدون وصل کردن سیم نول
  • فیوز مینیاتوری چهار پل: مناسب تجهیزات برقی سه فاز با قابلیت محافظت از سیم نول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *